This topic has 4 replies, 2 voices, and was last updated 2 years, 9 months ago by admin.

  • Author
    Posts
  • #13598
     madison
    Participant

    I’m triggering a track from my Push 2, but when I go to loop on top of the track, the loop doesn’t sync to the set bpm and instead speeds up both the loop & track.

    Master bpm is set, so I’m not sure what the issue is.

    I’m also an ableton & push novice, so I may be missing something.

    #13599
     madison
    Participant

    I should add that the different tracks aren’t syncing in general. Even with just the looper itself.

    #13653
     admin
    Keymaster

    Do you have Global Clip quantization set to none? That value (in the upper left corner), needs to be set to some subdivision for everything to sync up nicely.

    #13671
     madison
    Participant

    it’s set to a subdivision, but it never lines up. i’m trying to get it to sync up with an established track, the bpm is in the master, but the datalooper takes over control of the bpm and will speed the track up or slow it down after i make a loop.

    #13672
     admin
    Keymaster

    Hey Madison. A couple of things. On the actual looper device, make sure it’s set to ‘global’ and not ‘none’. Also, make sure the transport is running while you are making loops. Other than that, the looper should not be messing with the tempo unless you are using new session mode. If you post a video or call me we can get to the bottom of it. 8052426506

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2022 DataLooper

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account